Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این گزارش علاوه بر اعلام تعداد مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس که به نام و یا القاب مبارک حضرت امیرالمومنین (ع) مزین هستند، برای آشنایی نسل جدید بخشی از زندگی نامه حضرت هم آورده شده است.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

ایشان با القابی نظیر «حیدر»، «حیدر کرار» و «مرتضی» می شناسند، کنیه شان «ابوالحسن» و مهمترین لقب ایشان که تنها به این شخصیت بزرگ جهان اسلام گفته شده، «امیرالمومنین» است، این امام بزرگوار که وصی و خلیفه پیامبر گرامی اسلامی (ص) در سیزدهم رجب سال سی ام عام الفیل، 10 سال مانده به بعثت حضرت رسول (ص) و 23 سال مانده به هجرت از مکه به مدینه به دنیا آمد، پدر بزرگوارشان «ابوطالب (ع)»، عموی رسول خدا (ص) و مادرشان «فاطمه بنت اسد (س)» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان تنها فردی در تاریخ است که در خانه کعبه متولد شد، حتی حضرت مریم (س) هم اجازه نیافت، حضرت عیسی بن مریم (ع) را در مسجد به دنیا آورد و از این کار نهی شد، در ایام میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع)، دیوار کعبه شکافته می شود و مادرشان گفته می شود «درون بیا»، پس از ورود ایشان دیوار کعبه به حالت قبل باز می گردد، تاکنون هزاران بار دولت وهابی عربستان سعودی با بهترین مواد و مصالح ساختمانی سعی کرده تا ترک به وجود آمده از آن زمان را بپوشاند، اما بازهم این ترک که یادگاری از آن اتفاق است، خود نمایی می کند.

در تاریخ آمده است: «فاطمه بنت اسد به هنگام درد زایمان راه مسجدالحرام را در پیش گرفت و خود را به دیوار کعبه نزدیک ساخت و گفت: «خداوندا! به تو و پیامبران و کتاب‌هایی که از طرف تو نازل شده اند و نیز به سخن جدم ابراهیم، سازنده این خانه ایمان راسخ دارم. پروردگارا! به پاس احترام کسی که این خانه را ساخت و به حق کودکی که در رحم من است، تولد این کودک را بر من آسان فرما.»، لحظه‌ای نگذشت که دیوار جنوب شرقی کعبه در برابر دیدگان عباس بن عبدالمطلب و یزید بن تعف شکافته شد.

فاطمه بنت اسد وارد خانه کعبه شد و دیوار به هم پیوست. فاطمه تا سه روز در شریفترین مکان گیتی میهمان خدا بود و نوزاد مبارک خویش را در سیزدهم رجب سال سی ام عام الفیل به دنیا آورد. سپس همان شکاف دیوار کعبه دوباره گشوده شد و فاطمه بنت اسد به همراه مولود عزیز و ارجمندش بیرون آمد و گفت: «پیامی از غیب شنیدم که نامش را علی بگذار.»»

ایشان در ابتدای کودکی نزد حضرت رسول (ص) رفت و در دامن ایشان تربیت شد، ایشان دومین فرد و اولین مردی است که به اسلام روی آورده و مسلمان شده است، این یکی از فضایلی است که باعث برتری ایشان به سایر صحابه شد، به گونه ای که پس از سه سال دعوت مخفیانه، زمانی که حضرت رسول (ص) اسلام را به خاندان خویش عرضه کردند، اولین و تنها نفری که در آن جمع به دعوت حضرت لبیک گفت، حضرت «امیرالمومنین علی(ع)» بود.

 

 

حضرت علی (ع) هر بار که پیامبر (ص) درخواست شان را مطرح کردند، هر بار اعلام آمادگی برای یاری کردند و این سه بار روی داد، در پایان هم حضرت رسول (ص) فرمودند: «ای خویشان و بستگان بدانید، علی، برادر، وصی و خلیفه پس از من در میان امت است.»، ایشان به جنجگویی و رشادت معروف بودند، به گونه ای که زره نمی بستند و فردی که فاتح «خیبر» بود، کسی نبود جز حضرت امیرالمومنین (ع).

این جوان در 23 سالگی در زمانی که کفار مکه می خواستند، حضرت رسول (ص) را ترور کنند، در شب «لیله المبیت» در جای پیامبر (ص) خوابید تا دشمن از نبود حضرت رسول (ص) مطلع نشود و زمانی که آنان بر بستر پیامبر (ص) حمله بردند، دیدند که حضرت علی (ع) جای ایشان آرمیده است، این مرد بزرگ به همراه سایر بنی هاشم و حضرت زهرا (س) از مکه به مدینه رفتند و به پیامبر (ص) ملحق شدند، ایشان در جنگ ها و غزوه های مهم صدر اسلام، رشادت های زیادی از خود به جای گذاشتند.

پس از آن به ازدواج حضرت زهرا (س) درآمدند و فرزندانی از این ازدواج نصیب ایشان شد که ائمه اطهار (ع) از نسل این فرزندان است، حضرت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت امام حسین (ع) پسران آن حضرت و حضرت زینب (س) و ام کلثوم (س) دختران ایشان بودند البته ایشان و حضرت زهرا (س)، پسر دیگری هم به نام «محسن» داشتند که در قضیه حمله به خانه امیرالمومنین (ع) و ضربه یک فرد معلوم الحال به درِ خانه آن حضرت و فشردن حضرت زهرا (س) بین در و دیوار، باعث شد تا این فرزند این بین برود و به دنیا نیاید، پس از چندی هم حضرت فاطمه (س) بر اثر جراحات این اتفاق به شهادت رسیدند.

البته ایشان از همسران دیگر خود فرزندان دیگر هم دارند که معروف ترین آنها حضرت عباس (ع) است.

یکی از افتخارات آن حضرت در جریان پیمان برادری پس از هجرت به مدینه پیمان برادری با حضرت رسول (ص) بود که ایشان به حضرت علی (ع) فرمودند: «تو برادر من در این جهان و سرای دیگر هستی. به خدایی که مرا به حق برانگیخته است. تو را به برادری خود انتخاب می‌کنم، اخوتی که دامنه آن، هر دو جهان را فرا گیرد.»

پیامبر گرامی اسلام (ص) در رابطه با علی بن ابیطالب (ع) سخنان زیادی فرموده اند که به طور نمونه به آن اشاره می شود، ایشان فرمودند: «من شهر علم هستم و علی درِ آنست و هرکس می خواهد به شهر برسد باید از درِ آن وارد شود.»، یا در رابطه با رشادت ایشان فرمودند: «ضربه علی در جنگ خندق برتر از عبادت جن و انس است.» و یا در مورد جانشینی در اسلام فرمودند: «همانا علی از من است و من از علی هستم، هر مؤمنی بعد از من، علی مولی و صاحب‌اختیار او است. (مُسند احمد، ج ٤، ص ٤٣٨ ـ خصائص نسائی، ص ٢٣)»

در سال دهم هجری پس از اتمام حج که در اسلام به «حجه الوداع» معروف است که آخرین حضرت نبوی محسوب می شود، ایشان در محلی به نام «غدیر خم» در حضور 120 هزار نفر مسئله جانشینی حضرت امیرالمومنین علی (ع) را بیان فرمودند و از تک تک افراد بیعت گرفته شد، حتی خانم ها هم با ایجاد ظرف آب دست در آب کرده و بیعت کردند (تشت آبی فراهم شد و یک سو زنان دست در آب و یک سو امیرالمومنین علی (ع) بیعت کردند) و مقرر شد هر کس پیغام غدیر را به نسل های بعدی برساند اما بعد از شهادت حضرت رسول (ص) برخی ها با ایجاد «سقیفه» راه خود را از امیرالمومنین علی (ع) جدا کردند و باعث شد تا زمینه حمله به خانه حضرت فراهم شود.

پس از شهادت حضرت زهرا (ع) ایشان 25 سال به مصلحت الهی و اسلام خانه نشین شدند و پس از کشته شدند خلیفه سوم، زمانی که مردم به ایشان مراجعه کردند، ایشان را به عنوان خلیفه معرفی کردند که موضوع خلافت علوی هم با ساده لوحی برخی افراد در جنگ «صفین» سلب شد؛ در زمان خلافت سایر خلفا، عدل ایشان بود که باعث نجات مردم می شد، به گونه ای که خلیفه دوم چندین بار که در کتاب های شیعه و سنی به آن اشاره شده است، گفت: «اگر علی (ع) نبود، عمر هلاک می شد.» چنانچه پیامبر گرامی اسلام (ص) پیش از این فرموده بودند: «بیناترین امت من در امر قضاوت علی (ع) است.» (الریاض النضرة، ج ٣، ص ١٦٧ ـ ذخائرالعقبی، ص ٨٣ ـ مناقب خوارزمی، ص ٣٩).

حضرت امیرالمومنین علی (ع) با اینکه رهبر امت اسلامی محسوب می شد، اما از لحاظ پوشش و خوراک شبیه فرودستان جامعه زندگی می کردند، ایشان در زمان امامت و خلافت خود گندم و خوراک به دوش می گرفت و به صورت ناشناس به دست نیازمندان می رساند و حتی هم بازی فرزندان و کودکان افرادی می شد که پدرشان در زمان جنگ از دست داده بودند، در زمان شهادت ایشان بسیاری از خانواده های فقیر خود را یتیم می دانستند، اما از سوی دیگر «معاویه (لعنت الله علیه)» در تمام مساجد دستور داده بود به ایشان لعن کنند چرا که نماز نمی خوانند، پس از شهادت ایشان و اطلاع مردم از اینکه ایشان در محراب نماز به شهادت رسیده اند، دروغ های معاویه (علیه لعنت و العذاب) هم مشخص شد.

با به وجود آمدن خوارج پس از جنگ «صفین»، افرادی علیه ایشان به پا خواستند که یکی از آنان فردی به نام «عبدالرحمن ابن ملجم مرادی (لعنت الله علیه)» بود که در شامگاه 19 رمضان در محراب مسجد کوفه در زمان اقامه نماز، با ضربت شمشیر زهرآلود، فرق مبارک امیرالمومنین (ع) را شکافت و باعث شهادت ایشان شد، ایشان در روز 21 رمضان سال 40 هجری قمری، به شهادت رسیدند و قبل از شهادت به حضرت امام حسن مجتبی (ع) فرمودند: «اگر زنده ماندم خودم با او برخورد می کنم ولی اگر به شهادت رسیدم تنها یک ضربه به او بزنید و تا زمان قصاص با او خوب برخورد کند.»، در زمان شهادت ایشان جبرئیل ندا داد «اینک شما و وحشت دنیای بی علی»؛ پیکر مطهر ایشان پس از شهادت در کوفه در نجف اشرف چهره در نقاب خاک کشید و این حرم مطهر یکی از مهمترین زیارت گاه های شیعیان جهان محسوب می شود، گفته می شود به علت اینکه قصاص خون ایشان انجام شده است، روی گنبد منور این امام بزرگ، هیچ پرچمی وجود ندارد.

 

 

در مورد فضائل ایشان همین بس ایشان گردآوری کننده آیات قرآن بودند و از ابن عباس (س) نقل شده است در نقاط مختلف قرآن در خصوص حضرت امیرالمومنین علی (ع) آیاتی نازل شده است که نمونه آن آیه «بخشش به یتیم، اسیر و مسکین» است.

از آن حضرت کتابی گهربار به نام «نهج البلاغه» که مجموعه ای از دستورات و سخنان آن حضرت است، به جا مانده است که یک کتاب مهم برای زندگی و مدیریت در جامعه محسوب می شود، همچنین دعای «امیرالمومنین در مسجد کوفه» و دعای «کمیل» از جمله دعاهایی است که از سوی ایشان به ما رسیده است.

«جرج جرداق» شخصیت مورخ و نویسنده مسیحی لبنانی است که چهار دهه از عمر خود را صرف مطالعه و تحقیق در مورد (به تعبیر خودش) یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های جهانی یعنی امام الموحدین حضرت علی (ع) است و حاصل تحقیقات وی چندین جلد کتاب ارزشمند در مورد شخصیت امام علی(ع) است، وی کتاب ارزشمند «امام علی، صدای عدالت انسانی» را در پنج جلد نوشت و خود هیچ یک از کتاب هایش را به اندازه این کتاب، دلچسب و دلپذیر نمی دانست. او در این کتاب در وصف حضرت علی (ع) نوشته است: «ای روزگار کاش می توانستی همه قدرت هایت را، و ای طبیعت، کاش می توانستی همه استعدادهایت را در خلق یک انسان بزرگ، نبوغ بزرگ و قهرمان بزرگ جمع می کردی و یک بار دیگر به جهان ما یک علی دیگر می دادی.»

جرق جرداق مسیحی در مورد امیرالمومنین پشت جلد یکی از کتاب هایش می نویسد:

OAli,

If I say youre superior to Jesus Christ, my religion cannot accept it!

If I say hes superior to you, my conscience wont accept it!

I dont say youre God!

...So, tell us yourself, oAli:

Who are you?!

 

ای علی!

اگر بگویم تو از مسیح بالاتری، دینم نمی پذیرد!

اگر بگویم او از تو بالاتر است،

وجدانم نمی پذیرد!

نمی گویم تو خدا هستی!...

پس خودت بگو بما ای علی:

تو کیستی...!؟»

آنه‌ ماری شیمل، شرق شناس آلمانی که به حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) علاقه فراوان داشت، در 26 ژانویه سال 2003 درگذشت و روی سنگ قبر وی حدیثی از امیرالمومنین (ع) به این ترتیب نوشتند: «النَّاسِ نِیَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا؛ مردم خواب هستند؛ پس هنگامی که می‌میرند، هشیار می‌شوند».

 

 

چند حدیث علوی

حضرت امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه می فرمایند «2 گرسنه هرگز سیر نمی شوند، طالب علم و طالب دنیا»، ایشان می فرمایند: «آنکه با حق درآویزد، حق بر زمینش می زند» و ایشان همچنین می فرمایند: «دنیا خانه گذر است، نه جای ماندن؛ مردم در آن 2 کس هستند، مردی که وجودش را به گناه فروخت و خود را تباه کرد و مردی که خود را به طاعت خرید و آزاد کرد».

حجت الاسلام «یوسف سلمان زاده»، ضمن تبریک فرارسیدن ایام میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع)، گفت: 125 باب مسجد در استان فارس به نام و یا القاب امام علی (ع) نامگذاری شده است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس افزود: تعداد مساجدی که در شیراز به نام حضرت امیرالمومنین علی (ع) و یا القاب ایشان مزین است، 23 باب مسجد است.

حجت الاسلام «حسین امیدی»، ضمن تبریک فرارسیدن ایام میلاد حضرت علی (ع) هم گفت: در مجموع 77 باب مسجد استان که به نام و یا القاب مبارک علوی مزین هستند، میزبان کانون های مساجد هستند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد فارس هم گفت: 34 کانون فرهنگی هنری مساجد استان هم به نام و القاب حضرت علی (ع) مزین هستند.

وی با اشاره به اینکه در شیراز چهار باب کانون فرهنگی هنری به نام و یا القاب ایشان مزین هستند، اظهار کرد: چهار باب مسجد هم به نام و یا القاب ایشان مزینند که میزبان کانون های فرهنگی هنری مساجد در این شهرستان هستند.

گزارش: محسن تورع

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: جشن میلاد امام علی ع ولادت امام علی ع شهادت امام علی ع میلاد امام علی ع امیرالمومنین علی ع کلام امیرالمومنین ع امام علی ع امام علی ع امام علی علیه السلام حرم امام علی ع امیرالمومنین ع کانون های مساجد فارس امام علی شیراز حضرت امیرالمومنین علی حضرت امیرالمومنین ع فرهنگی هنری مساجد نام و یا القاب فاطمه بنت اسد شهادت ایشان دیوار کعبه مزین هستند حضرت زهرا حضرت رسول حضرت علی امام علی باب مسجد آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: در روزی که بارش رحمت الهی آب و هوای متفاوتی را میهمان شهر مقدس مشهد کرده بود، محبان و ارادتمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) خود را به میدان شهدا این شهر رسانده بودند تا در اجتماع بزرگ صادقیون شرکت کنند.

دلدادگان و ارادتمندانی که حتی باران هم نتوانست جلوی حضور آنها را بگیرد و از نقاط مختلف خود را به میدان شهدا رسانده بودند تا با حضور در اجتماع بزرگ صادقیون و عزاداری گوشه‌ای از عشق و ارادتشان به رئیس مذهب شیعه و جد بزرگوار حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را به نمایش بگذارند.

حضور تمام اقشار در اجتماع صادقیون

زن و مرد، پیر و جوان، کوچک و بزرگ و در یک کلام همه شیعیان و محبان اهل بیت (ع) در حالی که لباس مشکی به تن داشتند در سوگ صادق آل محمد (ع) اشک ماتم ریختند.

عزاداران ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در حالی که پیکر پاک و مطهر شهید مجید شخصی از شهدای دوران دفاع مقدس که پس از ۴۲ سال چشم انتظاری به آغوش خانواده بازگشته است را بر دستان خود تشییع می‌کردند، سر و سینه زنان خود را به حرم مطهر رضوی رساندند و با سینه‌زنی و مرثیه‌خوانی به امام رئوف عرض تسلیت داشتند.

هادوی یکی از جوانان حاضر در این اجتماع در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: بسیاری از احادیث و روایاتی که امروز به دست ما رسیده است نتیجه تلاش‌های امام صادق (ع) است و امیدواریم روزی برسد که بتوانیم با حضور باشکوه شیعیان در بقیع عزاداری کنیم و قدری از غربت این روزهای آن فضا بکاهیم.

اکبری هم که یکی از زائران بارگاه مطهر رضوی بود در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: این دو سه روز تعطیلات فرصت مناسبی فراهم کرد تا بتوانیم امسال در محضر امام مهربانی‌ها در سوگ صادق آل محمد (ص) عزاداری و سوگواری کنیم.

رضائیان هم یکی از خواهران عزادار حاضر در اجتماع صادقیون بود که در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اینکه با حضور در این مراسم بتوانیم سیاهی لشکر مجلس عزای اهل بیت علیه‌السلام باشیم کمترین کاری است که از دست ما بر می‌آید.

زائران و مجاوران در اجتماع بزرگ صادقیون

زائران، مجاوران و اقامه کنندگان اجتماع صادقیون مشهد پس از عزاداری از میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی (ره) این حرم مطهر حاضر شدند و همراه با مرثیه‌سرایی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به سینه‌زنی و عزاداری پرداختند.

امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی هم در جمع این عزاداران اظهار کرد: ارزشمندترین سوگواره امام صادق (ع)، همین محفل و مجلسی است که شما در آن هستید. همین که روی فرش علی‌ابن موسی‌الرضا (ع)، برق اشک خود را به ساحت قدسی نوه مکرم آن ولی خدا نشان می‌دهید تا عزادار امامی باشید که حرم ندارد و امروز به‌جز تعداد مختصری از شیعیان، هیچکس در جوار مرقد مطهرش اقامه عزا نمی‌کند.

لزوم شناخت دلایل مظلومیت امام صادق (ع)

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی با تأکید بر ضرورت شناخت دلایل مظلومیت امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: شهرت اصلی امام صادق (ع) در میان ائمه اطهار (ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق (ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت روبرو می‌شد.

وی ادامه داد: از وجود اقدس امام صادق (ع) نقل شده که فرمود «مَن لَم یَعرِف سو ما اتی عَلَینا مَن ظَلَمنا وَ ذهاب حَقنا وَ ما رَکبنا بِه فَهُوَ شَریک مَن اَتی اِلَینا فیما وَ لینابه» یعنی هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است. این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

امام صادق (ع) حجت را برای یک سبک زندگی سالم بر ما تمام کرده است

عبدالله ابراهیمی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از امام صادق علیه السلام به عنوان دریای عظیم معارف الهی یاد کرد و افزود: این امام همام بواسطه احادیث فراوانی که از آن حضرت نقل شده و به ابعاد و مسائل مختلف زندگی انسان پرداخته است حجت را برای یک سبک زندگی سالم بر ما تمام کرده است.

کارشناس مذهبی افزود: با داشتن امامی چون حضرت جعفر صادق علیه السلام می‌توان به بهترین درجه از زندگی معنوی رسید و آرامش و آسایش را کسب کرد.

وی ادامه داد: با نظر به فرمایشات امام صادق علیه السلام می‌فهمیم که ایشان برای همه زمان‌ها درس تربیتی داشته و به زمان امام عصر (عج) هم اشاره دارند که چگونه زندگی سالمی داشته باشیم و جز یاران آن حضرت باشیم.

ابراهیمی در همین رابطه به حدیثی نورانی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می‌فرمایند: «هرکس دوست دارد که از اصحاب قائم باشد باید که منتظر باشد و ورع را پیشه سازد و به محاسن اخلاق عمل کند در حالی که منتظر است، پس اگر او از دنیا رفت و قآئم علیه‌السلام بعد از او قیام کرد، برایش همان اجری هست که برای کسی که (قیام) او را درک کرده هست.»

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه امروز بسیاری از گرفتاری‌های معنوی و مادی ما به خاطر عدم پیروی درست از آن حضرت است، گفت: بهترین راه درمان این آسیب احیای مجالس و یاد آن حضرت در طول زندگی و یادآوری فرمایشات و سیره عملی و علمی آن حضرت است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: برای این امر مهم است که امام رضا علیه السلام می‌فرمایند: رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحْیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا خداوند رحمت کند کسی که امر ما را احیا نماید. علوم ما را بیاموزد و به مردم یاد دهد اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند یقیناً پیروی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه با نگاه به این فرمایش امام رضا علیه السلام وظیفه ما در قبال گنجینه معارف امام صادق علیه السلام مشخص می‌شود، افزود: امروز شیعه باید به امام صادق علیه السلام ببالد که آن حضرت در آن عصر در موضوع بیش از ۱۵ رشته برای شاگردانشان تدریس می‌فرمودند که نشان از احاطه این بزرگوار بر تمام علومی است که سعادت دنیا و آخرت انسان را تأمین می‌کند.

حضرت امام صادق (علیه السلام) که در بیست و پنجم شوال سال ۱۴۸ ه ق از دنیا رحلت فرمود، و در قبرستان بقیع در کنار پدر و جد و عموی خود امام مجتبی (علیه السلام) به خاک سپرده شد در پاسخ به شخصی که از ایشان درخواست وصیتی کرد فرمودند: «تو را به تقوای الهی و پرهیز کاری، و عبادت، و سجده طولانی، و ادای امانت، و راست گویی، و خوش همسایگی وصیت می‌کنم، زیرا سرلوحه برنامه پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) همین بوده است، و بعد فرمود: در بین فامیل صله رحم به جا آورید، مریض‌ها را عیادت کنید، در تشییع جنازه‌های مؤمنین شرکت کنید، برای ما زینت باشید و باعث سرشکستگی ما نشوید.»

از همسر امام صادق (ع) هم نقل شده است که وقتی ایشان در بستر شهادت بودند فرمودند: «تا همه فرزندان و خویشان و نزدیکان امام جمع شوند. امام بی‌حال بودند و در همان حال چشمان خود را باز کرده و فرمود: شفاعت ما شامل کسی که نماز را سبک بشمارد، نمی‌رسد.».

همان طوری که در این وصیت پایانی امام صادق (ع) می‌بینیم ایشان نفرمودند کسی که نماز نمی‌خواند بلکه فرمودند کسی که نماز را سبک شمارد که امیدواریم این وصیت ایشان را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.

کد خبر 6096440

دیگر خبرها

  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • برگزاری مراسمات عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در گیلان
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود
  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • اقدام زیبای بچه مسجدی‌های قم به مناسبت روز معلم