Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از حوادث و وقایع تلخ تاریخی آنقدر دردناک و جانسوز هستند که بعد از هزاران سال هم جای زخم آنها التیام نیافته و داغ آنها کهنه نمی‌شود، چرا که جان و قلب میلیون‌ها انسان آزاده و مصلح را به درد می‌آورد. یکی از این رویدادهای ناگوار تاریخی، حمله ناجوانمردانه عده‌ای به‌ ظاهر مسلمان است که به خانه عزیزترین و نزدیک‌ترین شخص به آخرین پیامبر الهی یورش بردند و در و دیوار آن را به آتش کشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی که تا دیروز آنها را در صف اول نماز جماعت با پیامبر (ص) می‌دیدند، و سخنان گوهربار ایشان را دربارۀ صدیقه طاهره حضرت زهرا (س) و همچنین مقام منزلت امام علی علیه‌السلام به‌کرّات شنیده بودند. انگار به یکباره تمام سخنان رسول مهربانی را به دست فراموشی سپردند و برای تصاحب مقام و منزلت دنیوی، دین و آخرت خود را به آتش کشیدند.

آخرت خود را به دنیای دیگران نفروشیم

نزدیک به چند ماه بعد از واقعه بزرگ و فراموش‌نشدنی غدیر خم و تنها چند روز بعد از رحلت جانگداز پیامبر مهربانی‌ها، عده‌ای که خود را صحابی و از یاران رسول خدا صلی‌الله علیه و اله معرفی می‌کردند، بدون هیچ‌گونه احترام به مراسم دفن و کفن رسول اکرم پیکر مطهر او را رها کردند و برای تثبیت موقعیت سیاسی و اجتماعی خود به دنبال حذف چهره‌های شاخص و مورد تأکید و سفارش رسول خدا(ص) همچون امام علی علیه‌السلام در معادلات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی افتادند.

هرچند آن زمان عده‌ای معلوم‌الحال تصمیم گرفتند که آخرت خود را فدای دنیای خود کنند و خانه‌ای که محل عبور و مرور ملائکه مقرب الهی بود را آتش بزنند، اما در زمان کنونی افرادی مجهول‌الحال بیشتر به دنبال این هستند که آخرت خود را فدای دنیای دیگران کنند، چراکه این دسته افراد با القاء و طراحی شبهات بی‌اساس تلاش دارند، حق به یغما رفتۀ خاندان عصمت و طهارت علیهم‌السلام را برای تطهیر فرومایگانی که خانه وحی را به آتش کشیدند، بر باد دهند.

شبهه‌ای برای انکار شهادت فاطمه زهرا (س)

یکی از شبهاتی که بسیاری از رسانه‌های وهابی روی آن مانور می‌دهند، این‌چنین طراحی شده است: اگر برخی از صحابه به خانه فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها یورش بردند و خانه او را آتش زدند، چرا امام علی علیه‌السلام از ایشان دفاع نکردند و دست به شمشیر نبردند؟

پاسخ این شبهه را در ذیل چند نکته بیان می‌کنیم:

نکته اول: دفاع شجاعانه امام علی علیه السلام درمنابع روایی

نوعاً شبهه‌افکنان به گونه‌ای القاء می‌کنند که گویی کسانی که در منزل حضور داشتند هیچ‌گونه واکنشی در برابر هجوم معاندان به داخل منزل نداشته‌اند، این در حالی است که چنین تصور و برداشتی از روز حادثه در هیچ‌یک از منابع تاریخی و روایی نقل نشده است. آنچه در منابع روایی نقل شده این است که، مولی‌الموحدین امام علی علیه‌السلام با غیرت و شجاعت تمام به کسانی که با گستاخی تمام خانه صدیقه طاهره سلام‌الله‌عیلها را آتش زدند و وارد منزل حضرت شدند، حمله کردند و با مهاجمان تا حد مصلحت، برخورد شجاعانه‌ای داشتند.[1]

نکته دوم: مأموریت ویژه امام علی علیه‌السلام

نکته دومی که دربارۀ ضربت خوردن صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها باید به آن توجه داشت این است که بر اساس اسناد روایی امام علی علیه‌السلام بعد از رحلت پیامبراکرم (ص) مأمور به صبر و بردباری هوشمندانه در برابر اوضاع و احوال پیش آمده بودند، از این رو در حوادث ناگواری که بعد از رحلت پیامبر اکرم بر حضرت تحمیل شد، ایشان صبر و بردباری را اتخاذ کردند. بر کسی پوشیده نیست که امام علی علیه‌السلام شخصیتی نبودند که بر اساس تعصب، احساسات، و خشم و غضب تصمیم‌گیری کنند؛ ایشان مطیع محض فرامین الهی و دستورات و سفارشات ختمی مرتبت حضرت محمد مصطفی (ص) بودند «وَصَبَرْتُ عَلَى أَمَرَّ مِنَ الْعَلْقَمِ، وَآلَمَ لِلْقَلْبِ مِنْ حَزِّ الشِّفَار».[2] و بر چیزى تلخ‌تر از عَلْقَم (گیاهى تلخ) صبر کردم؛ و بر چیزی دردآورتر از تیغ برای قلب، صبر کردم».

نکته سوم: حفظ کیان اسلامی از آشوب و تضعیف

یکی دیگر از دلایل بسیار مهمی که موجب شد امام علی علیه‌السلام صبر و بردباری را اتخاذ کنند و مهاجمان را به هلاکت نرسانند این بود که حضرت نمی‌خواستند که با این اتفاق، کیان اسلامی دستخوش تضعیف، سستی، آشوب و تفرقه شود. این مطلب را به‌خوبی می‌توان از عبارات و سخنان حضرت نیز که در منابع روایی به‌یادگارمانده مشاهده کرد: «وَ اَیْمُ اللَّهِ لَوْلا مَخافَةَ الْفُرْقَةِ بَیْنَ الْمُسْلِمینَ وَ اَنْ یَعُوْدَ الْکُفْرُ وَ یَبُورَ الدّینُ لَکُنَّا عَلَی غَیْرِ ما کُنَّا لَهُمْ عَلَیْهِ ...»[3] (سوگند به خدا اگر از اختلاف مسلمانان و بازگشت آنان به کفر و الحاد، و از فرسودگی دین نمی‌ترسیدم، ما روش مبارزاتی‌مان با غاصبان غیر از این راه بود که موجود است).

نکته چهارم: فقدان یاران و انصار کافی برای نجات جامعه اسلامی

شواهد و قرائن به طور روشن گواه بر این است که حضرت یاران و انصار کافی برای دفاع از مقام ولایت و خون‌خواهی از صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها نداشت. فقدان یاران و انصار کافی در این باره را حضرت در موارد مختلفی متذکر شده است. برای نمونه در خطبه 217 نهج‌البلاغه از امام علی علیه‌السلام چنین نقل شده است: «فَنَظَرْتُ فَإِذَا لَیْسَ لِی رَافِدٌ وَ لَا ذَابٌّ وَ لَا مُسَاعِدٌ إِلَّا أَهْلَ بَیْتِی‏ فَضَنَنْتُ بِهِمْ عَنِ الْمَنِیَّةِ فَأَغْضَیْتُ عَلَى الْقَذَى وَ جَرِعْتُ رِیقِی عَلَى الشَّجَا وَ صَبَرْتُ مِنْ کَظْمِ الْغَیْظِ عَلَى أَمَرَّ مِنَ الْعَلْقَمِ وَ آلَمَ لِلْقَلْبِ مِنْ وَخْزِ الشِّفَار؛[4] در آن هنگام دیدم مرا جز اهل بیتم یار و مدافع و هم‏یارى نیست، که روا نداشتم آنان را به ورطه مرگ اندازم، پس چشم خاشاک رفته را برهم گذاشتم، و با استخوان مانده در گلو آب دهن فرو دادم، و براى فرو بردن خشم بر چیزی صبر کردم که از حنظل تلخ‌‏تر، و دردش براى قلب از بریدن کاردهاى بزرگ سخت‌‏تر بود».
* حجت‌الاسلام علی بیرانوند استاد حوزه علمیه قم
=================
پی‌نوشت:
[1]. بحار الأنوار، ج‏28، ص269.
[2]. کشف المحجة لثمرة المهجة، ص249.
[3]. شرح نهج البلاغة لابن أبی الحدید، ج‏1، ص307.
[4]. نهج البلاغة، ص336، خطبه217.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شهادت حضرت فاطمه مذهبی پارسی خبر سبک زندگی امام علی علیه السلام صدیقه طاهره آخرت خود الله علیه سلام الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: کسانی که شعار زن و زندگی سر می دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می‌کشند و لگد مال می‌کنند، اساتید دانشگاه‌ها را از دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین های خبرنگاران را از بین می‌برند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر پیش از ظهر امروز_شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و یادواره شهدای طلبه و روحانی شهرستان ورامین که در مسجد صاحب الزمان برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا چیز خوبی پیدا نمی‌کنید که اسلام آن را حرام کرده باشد، هر چیزی حرام باشد، مطمئناً مشکلاتی برای فرد و جامعه دارد، نمونه بارز آن بحث حجاب است که برای بانوان ارزش قائل شده است، حجاب سپر دفاعی برای زنان محسوب می‌شود.

وی در رابطه با فلسفه حجاب افزود: اسلام زن را اجتماعی می‌داند و زن باید در جامعه فعالیت کند و حجاب دیواری است که باعث می‌شود زن در آرامش باشد در جوامع غربی رعایت نکردن حجاب، باعث می‌شود حریم خانواده و بنیان خانواده از بین برود.

تولیت آستان مقدس حصرت عبد العظیم حسنی (ع) خاطرنشان کرد: بعد از رحلت حضرت محمد (ص)، پیامبر دیگری نبود و وظیفه پیامبران را امامان معصوم بر عهده داشتندحضرت علی (ع) در دوره امامت خود همه این موضوعات را در دستور کار قرار می‌داد، حضور فعال در بازار داشت، در محله‌ها حضور پیدا می‌کرد و کمک حال افراد ضعیف بود و همه رسالت‌های پیامبر را در جامعه اجرا می‌کرد.

حجت الاسلام قاضی عسکر بیان کرد: قیام امام حسین علیه السلام قبل از اینکه حسینی باشد، قیام حسنی بود و ادامه دهنده راه امام حسن مجتبی علیه السلام بود، زیرا در آن زمان شرایط به گونه‌ای بود که این قیام امام حسین (ع) به کربلا منجر می‌شود، امامان ما با توجه به شرایط تصمیم گیری و اقدام می‌کردند و مشکلات مردم را رفع می‌کردند.

وی در ادامه تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام در آن زمان بیش از ۴ هزار نفر شاگرد داشت، با درایتی که داشت توانست دین اسلام را ترویج دهد، امام صادق علیه‌السلام در تربیت شاگرد دقیقاً رسالت حضرت محمد (ص) را به کار بست.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: امام صادق (ع) در تربیت شاگردان خود دقت می‌کرد، شاگرد سخنور، با دانش و خلاق تربیت می‌کرد، شاگردانی که پاسخگو باشند تا در مقابل مباحث مردم جواب شفاف و منطقی ارائه دهند.

حجت الاسلام قاضی عسکر در ادامه یادواره شهدای طلبه و روحانی بیان کرد: امام صادق علیه‌السلام در مقابل حاکمان آن زمان با اقتدار برخورد می‌کرد، از احادیثی استفاده می‌کرد که باعث می‌شد اقتدار امامت بیشتر شود، اسلام دین زیبایی‌ها و بسیار بزرگ است، باید اسلام درست تبیین شود، باید احادیث به درستی به جوانان تبیین شود.

وی با بیان اینکه دشمن جوانان کشور را هدف قرار داده است، تاکید کرد: احادیث و مباحث دینی را به درستی تبیین کنید، دنیا در حال تغییر است و اسلام در حال گسترش است، امروز مردم دنیا در کشورهای استکباری از مباحث اسلامی استفاده می‌کنند و از مردم مظلوم فلسطین در مقابل اسرائیل دفاع می‌کنند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی خاطرنشان کرد: کسانی که شعار زن و زندگی سر می‌دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می کشند، اساتید دانشگاه‌ها را بخاطر حمایت از فلسطین در دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین‌های خبرنگاران را از بین می‌برند، این همان جامعه‌ای است که شعار حمایت از زنان جامعه کشور ما را داشت، بیایید مشکلات و موضوعات را به درستی تبیین کنید و چهره واقعی غرب را به مردم نشان دهید.

منبع: فارس

کد خبر 750489

دیگر خبرها

  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • شهر مقدس قم، سوگوار شهادت امام صادق (ع)
  • شهر مقدس قم، سوگوار شهادت امام صادق (ع) 
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد